سلام

چشم‌ها نقش مهمی در رشد و پرورش کودکان دارند و مهارت‌های دیداری بخش مهمی از مهارت‌هایی هستند که کودک باید در طول فرآیند رشد و تکامل خود آن‌ها را یاد بگیرد و سپس تقویت کند. مهارت‌‌های دیداری به چند بخش تقسیم می‌شوند که هرکدام از آن‌ها می‌تواند به توسعه‌ی کلی این مهارت می‌انجامد.

مهارت‌ دیداری در واقع مهارتی است که عضو اصلی آن چشم است. به دلیل گستردگی فعالیت‌های چشم و قابلیت‌های فراوانی که دارد، این مهارت به 4 دسته گوناگون تقسیم می‌شود که این دسته‌ها عبارتند از:

  • حافظه دیداری
  • توجه دیداری
  • تمیز دیداری
  • توالی دیداری

حافظه دیداری برای کودکان بسیار مهم است. کودکانی که در این مهارت با مشکل مواجه می‌شوند، معمولا بعد از ورود به مدرسه در دروس مختلفی با مشکل مواجه می‌شوند. حافظه فقط به دیدار ختم نمی‌شود و حافظه‌ی شنیداری هم بخشی از امور حافظه را تشکیل می‌دهد.

اما به دلیل اینکه حافظه دیداری از حافظه‌ی شنوایی و کلا بینایی از شنوایی اهمیت بیشتری دارد، نباید آن را نادیده بگیرید. باید با کودکان خود تمرین کنید تا در نهایت حافظه‌ی دیداری فرزندتان را بهبود دهید. برای تقویت حافظه‌ی دیداری می‌توانید بازی‌های زیر را انجام دهید.

  • دو تصویر به کودک خود نشان دهید و سپس آن را مخفی کنید. از کودک خود بخواهید تمام جزئیاتی که از تصاویر به خاطر می‌آورد را بیان کند. بعد از اینکه جزئیات را گفت، دوباره تصاویر را به او نشان دهید و مواردی که فراموش کرده بود را به او یادآور شوید. سپس دوباره تصاویر را مخفی کنید. این فرآیند را تکرار کنید تا کودکتان تمامی جزئیات مورد نظر شما از تصاویر را به خاطر بیاورد.
  • تعدادی از اسباب‌بازی‌های کودک را طبق چینشی خاص در مقابل چشمان او بچینید. بعد از کودک بخواهید تا چشمان خود را ببندد و ترتیب را به هم بریزید. در نهایت از کودک بخواهید که چشمان خود را باز کند و طبق ترتیب قبلی اسباب‌بازی‌ها را بچیند.
  • زمانی که از بیرون به منزل می‌آیید، از کودک خود سوال کنید که در طول مدتی که بیرون بودید چه چیزهایی دیده است؟ این کار باعث می‌شود تا کودک تمامی مواردی که با چشم خود دیده است را به خاطر بیاورد.